In valtoarea prezentului pe care noi o numim “viata” gasim aceste doua etichete ale gandirii – negativa si pozitiva. Au fost nenumarati autori/life coaches/terapeuti care ne-au indrumat catre gandirea pozitiva fiindca ne aduce mai multe beneficii. Oare? Daca din tot ce simtim si din lucrurile ce se intampla in jurul nostru rezulta niste sentimente ce fac parte din noi, de ce trebuie oare sa le ignoram, sa le bagam sub pres si sa ne fortam mintea si sufletul sa o ia in directia pozitiva? Ce se intampla cu furia, nervozitatea, tristetea, teama de esec, frustrarea atunci cand le bagi sub pres? Nu ar fi mai bine sa le lasam sa isi verse continutul iar apoi sa se evapore lasand loc directiei pozitive in mod natural?

Mi s-a spus de cateva ori in anumite situatii ca sunt negativista. Mi se pare o descriere prea extinsa avand in vedere ca pentru o bucata definita de timp am fost nervoasa sau frustrata si nu am alte sentimente negative in restul timpului. Atunci cand le am le consider parte din viata si le iau ca atare, nu le stochez si asta nu imi va crea frustrari pe viitor ca sunt mega pozitiva si nu se intampla nimic. Si pana la urma de ce sa impartim totul in pozitiv si negativ, ambele sunt sentimente, gandiri sau directii menite sa ne faca constienti si sa apreciem lucrurile bune care ni se intampla si fericirea. Totul este in balanta si nu trebuie sa respingem nimic din ce ne ofera viata ci sa avem puterea sa depasim sau sa imbratisam si sa fim recunoscatori.

​​Gandirea pozitiva este un miraj pentru a-ti ignora adevaratele sentimente, trebuie sa fi mereu vesel, sa zambesti fortat, sa te fals-bucuri de ziua de azi, sa iti spui ca totul va fi bine dar sa nu faci nimic in directia asta…e exhausting! Mai ales daca nu o simti in mod natural. Nu trebuie sa despartim personalitatea noastra in doua si jumatate din ea sa nu o mai recunoastem doar pentru ca reactioneaza natural la unele evenimente care ne declanseaza furie sau tristete; astfel o parte din noi mereu se va simti respinsa si apar conflicte de personalitate. Pe langa asta e posibil sa picam in depresie si sa ne invinovatim daca anumite teluri nu reusim sa le atingem, fiindca nu ne-am antrenat sa asteptam si ce ne poate aduce esecul. Eu nu cred in esec. Cred in capacitatea umana de a se ridica de fiecare data cand suntem pusi la pamant si de a incerca pana reusim. Cu fiecare data devenim mai intelepti si suntem mai aproape de ceea ce ne dorim pentru ca astfel castigam experienta. Prin acceptarea tuturor emotiilor si viata traita in prezent, acceptarea si bucuria fiecarei clipe, cred ca suntem mai bogati decat daca alergam dupa teluri si impliniri materiale. Ele vor veni tot din impacarea noastra cu sine, atunci vom fi productivi la maxim.

Kisses,

LUA