Cand ne dam seama ca fiecare zi e la fel, ca nu mai stralucim la fel ca inainte? Atunci cand pierdem parti din noi pe drum, parti ce odata reprezentau un intreg. Una din acele parti este romanticul. Imi amintesc ca eram romantico-melancolica la greu cand eram mica, cand am descoperit dragostea pentru prima data. Era ca si cum ar fi fost singurul lucru de pe Pamant care conta si dadea sens vietii. Uneori uitam ca trebuie sa ne mai iubim si pe noi insine si ma lasam in deriva. Si cand esti cu armele jos atunci dragostea te loveste mai tare si iti lasa cicatrici, care, uneori cand le vezi te poarta in timp si iti aduc aminte cum ai ajuns sa le ai.

Pe parcurs am invatat sa “let go” dar foarte greu. Am devenit dependenta de persoanele de langa mine si am uitat ce imi place, sa citesc, sa fac poze, sa fac sport, sa scriu, sa ies in natura, sa calatoresc. Se pare ca echilibrul vine cu compromisuri. Acum nu cred ca mai am timp sa fiu romantica pe cat as vrea dar am timp pentru toate celelalte. E un fel de ego romance 🙂

Anyway, se pare ca tot ce cautam in viata este echilibrul, poate ca nu reprezinta fericirea dar ne face sa ne simtim bine cu noi. Fericirea nu se intampla decat in episoade rapide si nu este despre ceva anume, este doar o simtire exaltanta care te cuprinde cu ajutorul mai multor factori. De exemplu eu sunt fericita in natura, cand sunt inconjurata de oameni buni, de gesturi frumoase, cand primesc un zambet random si cand vad ochi care spun cat 1000 de cuvinte.

Fericirea, spune Bertrand Russell, “este o stare care se cucereste”. Recomand din inima cartea lui “In cautarea fericirii”, e cartea pe care o citesc acum, care ne invata sa renuntam la lucrurile tampite de care ne lovim in cotidian si care ne tin departe de fericire:competitia, aroganta, mania persecutiei, etc

Voi face un post despre toate cartile pe care le-am citit in ultima vreme, fiind strans legate de dezvoltare personala, cum sa atingi fericirea prin lucruri marunte, sa intelegi ca trebuie sa traiesti nu doar sa respiri, stilul de viata Ikigai (aici mai mult info) al japonezilor centenari, alimentatie si moderatie.

Cred ca doar in dragoste nu ar trebui sa existe moderatie.

Se pare ca totusi mai am ceva passion/romance ramase pe undeva…:)

Kisses,

Luana